Nog enkele installatie dagen vrij dit voorjaar!

Hoe werkt een zonneboiler?

Met een zonneboiler heeft u “gratis” warm water van de zon en dat doucht toch een stuk fijner! Bij een zonneboiler wordt de straling van de zon gebruikt om de vloeistof in de heatpipes van de zonnecollectoren op te warmen. Deze warmte wordt vervolgens doorgegeven aan het buffervat dat vlakbij de cv-ketel (of warmtepomp of pelletketel) wordt geplaatst. Afhankelijk van de keuze van het type zonneboiler, kan deze worden gebruikt voor alleen tapwaterondersteuning, of ook voor verwarming- én tapwaterondersteuning. Met een zonneboiler kunt u dus aanzienlijk besparen op uw gasrekening.

Subsidie op zonneboilers

De overheid verstrekt (zolang het potje is gevuld) een aantrekkelijke subsidie vanuit de ISDE. De subsidie voor zonneboilers is aan regels gebonden en wordt toegekend zolang er geld beschikbaar is. De hoogte van de subsidie is afhankelijk van het type systeem.

Om in aanmerking te komen voor de subsidie voor de zonneboiler dient u een geldig burgerservicenummer (BSN) te hebben. Ook buitenlandse particulieren met een woning of vakantiewoning in Nederland kunnen in aanmerking komen. Particulieren kunnen de subsidie aanvragen na aankoop van het zonneboilersysteem. Het systeem dient vervolgens binnen 6 maanden geïnstalleerd en werkend te zijn.

Om als bedrijf of ondernemer in aanmerking te komen voor de subsidie dient u in het bezit te zijn van een geldig KvK-nummer. Ook is het belangrijk dat u de zonneboiler nog niet daadwerkelijk gekocht heeft op het moment dat u de subsidie aanvraagt. Vul het contactformulier in voor meer informatie.

 

Rendement van een zonneboiler

Het rendement van een zonneboiler-systeem is hoog  Met een uitgebalanceerd zonneboilersysteem bespaart u tussen de 50-70% van uw energieverbruik voor warm water. Rendement op een zonneboiler is afhankelijk van diverse factoren. Zonnepanelen leveren stroom, zonneboilers warm water. Een zonneboiler is een milieuvriendelijk alternatief voor aardgas: bij gebruik van zonne-energie komt geen CO2 vrij en zonlicht raakt nooit op. Een voorbeeld: een huishouden met 4 personen bespaart jaarlijks gemiddeld zo’n 210 m3 gas en 380 kg CO2-uitstoot.

Als er niet genoeg zonlicht is, zorgt de combiketel of warmtepomp voor het warme water. U staat dus nooit onder een koude douche.

Hoeveel gaat u besparen?

Het rendement van een zonneboiler is afhankelijk van een aantal factoren zoals:

  • Het tapprofiel

  • Het gedrag van de gebruiker

  • Oriëntatie op de zon

  • Hoek van het dak

  • Hoeveel personen bewonen het object

  • Huidig energieverbruik

  • Huidig energietarief

  • Hoeveel subsidie kan worden geclaimd

Besparen met een zonneboiler

Indicatie van de besparing op gas voor tapwater *

160 LITER MET TAPWATERONDERSTEUNING 65%

200 LITER MET TAPWATERONDERSTEUNING 70%

Indicatie van de besparing op gas voor tapwater en verwarming *

200 LITER MET TAPWATER- EN VERWARMINGSONDERSTEUNING 35%

300 LITER MET TAPWATER- EN VERWARMINGSONDERSTEUNING 40%

400 LITER MET TAPWATER- EN VERWARMINGSONDERSTEUNING 45%

500 LITER MET TAPWATER- EN VERWARMINGSONDERSTEUNING 50%

* Deze cijfers zijn indicatief. Hier kunnen geen rechten aan ontleend.


Systemen

Kenzon Energy Systems levert hoogwaardige zonneboiler-systemen en uitsluitend A-merken.
Alle standaard systemen uit de comfort-lijn en en de hygiëne-lijn zijn perfect in balans. Naast de standaard systemen verzorgen wij maatwerk oplossingen die perfect afgestemd zijn op uw wensen.

De zonneboiler-sets zijn zeer compleet en bevatten alles wat u nodig heeft voor een werkend systeem. De hoofdbestanddelen zijn de zonnecollector(en), het buffervat en het pompstation.